Club van 3 x XI

Home | C.V. de On-Ganse | Afdelingen | Club van 3 x XI

De ‘Club van 3x11’ is een gezellige club mensen die maandelijks bij elkaar komt. Enerzijds voor de lol en de gein, maar anderzijds ook om serieuze zaken voor te bereiden. De Club van 3x11 ondersteunt de vereniging met veel praktische zaken. Zo neemt zij voor haar rekening de organisatie van het Besjesbal, de Boerenmiddag en het Halfvastenbal.

Zij organiseren regelmatig een “thema-avond” voor haar eigen leden. Ze gaan dan bijvoorbeeld een dagje of weekend met elkaar op stap. Regelmatig ook met partners. Ieder jaar treden zij op tijdens de carnavalsavonden en lopen zij mee in de Ernemse carnavalsoptocht. Samen bedenken ze jaarlijks een goed doel waar zij hun hart volledig aan verpanden. Dit kan gerelateerd zijn aan carnaval, maar mag ook een goed maatschappelijk doel in Arnhem dienen.

Symbolisch is er een tot spaarpot omgetoverde Gans die op de maandelijkse contactavonden aanwezig is. Deze Gans vindt haar oorsprong in het vroege verleden van dit clubje. Voor iedere opmerking of mop die niet door de Club van 3x11-beugel kan, moet, onder toezicht van de Ganzenhoed(st)er, een financiële bijdrage in deze gans gedaan worden. Ook voor te laat komen, vergeten regalia etc. komt de gans even langs.

Je kunt deze club volgen via Facebook. Wil je meer weten of heb jij interesse om je aan te sluiten, stuur dan even een mailtje aan clubvan3x11@onganse.nl

Historie
De ‘Club van 3x11’ is in 1969, op initiatief van de Illustere Senaat, opgericht. Het doel was voornamelijk het bevorderen en financieel ondersteunen van het sociale carnaval. Hiervoor werd een fonds in het leven geroepen met de toepasselijke naam ‘fonds De Gemeste Gans’. Aan de Club van 3x11 de taak dit fonds ‘vet te mesten’. De club dankt haar naam aan de samenstelling van de groep destijds: 33 personen waarvan 32 mannen en 1 vrouw. Op carnavaleske wijze wordt dat dan de ‘Club van 3x11’.

In 1970 ontstond uit de Club van 3x11 de ‘Edelgarde’. De Club van 3x11 formeerde ook een dansgroep; ‘de Bretellers’. Zij dankten hun naam aan hun outfit; rode bretels op een witte blouse. Deze groep zou enkele seizoenen later opgaan in ‘Schotse Garde’. De Edelgarde en de Schotse Garde zijn tegenwoordig zelfstandige afdelingen binnen de On-Ganse.

0
    0
    Overzicht Winkelmand
    Jouw mandje is leeg