Dweilorkest “Overall”

Home | C.V. de On-Ganse | Afdelingen | | Dweilorkest “Overall”

Dweilorkest "Overall" is opgericht op woensdag 9 maart 1994 in Arnhem.
Het orkest bestaat uit ongeveer 20 leden die allen lid zijn van Carnavalsvereniging "De On-Ganse".
Het repertoire is divers en bestaat uit o.a. moderne en klassieke (Nederlandstalige) schlagers, van walsjes tot en met polonaise.
Het instrumentarium bestaat uit trompet, sax, trombone, tuba, bas, grote trom, kleine trom en bekkens.
De leden van het orkest waren jarenlang herkenbaar aan de rode overall met logo opdruk. Tegenwoordig heeft het orkest een nieuwe outfit: een chique pandjesjas met natuurlijk op de achterkant het traditionele logo "Dweilorkest Overall”.
In de carnavalstijd treedt het dweilorkest ook wel in een tenue met een bepaald thema op.
Overall treedt niet alleen op tijdens de carnavalsdagen in Musis Sacrum en bij de optochten in Arnhem en Westervoort.
Vanuit onze sociale verantwoordelijkheid en als leden van onze carnavalsvereniging leveren wij ook onze muzikale bijdragen op carnavalsavonden in verpleeg- & bejaardenhuizen en de carnavalsmiddag van de minder valide kinderen op Koonings Jaght.
Daarnaast blazen wij er lustig en belangeloos op los wanneer jaarlijks voor chronisch zieke kinderen de “Dreamnight” in Burgers Zoo gehouden wordt.
Ook leveren wij al een aantal jaren onze muzikale bijdragen aan de Truckersrun in Westervoort.
Tegen een kleine vergoeding is het orkest in te huren voor het brengen van serenades bij bruiloften en partijen of verlenen van muzikale steun bij evenementen van sportclubs.
Om het muzikale peil hoog te houden repeteert het orkest iedere woensdagavond in de Ganseburg aan de Stieltjesweg 11 in Arnhem. Belangstellenden zijn daar altijd welkom