Jan V: 1983

Home | C.V. de On-Ganse | Afdelingen | Jan V: 1983

Een gedenkwaardig, bruisend, feestelijk seizoen dat 1983: Arnhem 750!

"De prinsenkeuze avond was tijdens het Galaconcert in de Rijnhal. Een gigantische avond met drie podiums. De dag daarop werd er hier in de straat ineens een serenade gebracht, onverwacht. De 3 x 1 1 kwam in een grote optocht aan, met fusten bier."

De start van de feestelijkheden met en rond de nieuwe Prins. "De traditionele volgorde, Braamberg, Regina Pacis, Insula Dei enzovoort. Bij andere Prinsen vind je die ook. Vrijdags het Kielenbal in Haarhuis, 's-zaterdagsmiddags de Kindermiddag in datzelfde Haarhuis. Ik trad af in een voorstelling van de dierenambulance, georganiseerd door de Club van 3 x 1 1. Die hebben mij terug gedeponeerd in het oude nest, symbolisch."

"Ik had ervaring in Twentse carnavalsverenigingen. Vanaf 1972 ben ik bij de On-Ganse. Toen we in Arnhem kwamen wonen vonden we dat we het eigenlijk hier maar moesten vinden bij de On-Ganse, Vijf jaar was ik lid van de Edelgarde."

"Doordat het een bijzonder jaar was, konden we niet in ons vertrouwde Musis terecht. Zoals ik al zei ben ik geïnstalleerd tijdens het concert in de Rijnhal. Dat was zeer bijzonder, dat hadden we nooit eerder meegemaakt. Daarnaast hebben we door de stad gezworven, van de Rijnhal naar Haarhuis. Ik ben weer teruggekomen en gelijk afgegaan in Musis. Het is een geweldige ervaring, Prins Carnaval; als je een beetje carnavalsbloed in je lijf hebt, moet je een keer Prins geweest zijn. Mijn belangrijkste overweging was dat mijn vrouw razend enthousiast was. Zij vond het onmiddellijk heel aardig. Een andere overweging was de zakelijke. Je leeft niet meer in het zuiden maar in Arnhem. Ze zeiden: dat je carnaval zou vieren hadden we nooit gedacht en dat je ook nog Prins zou worden hadden we helemaal niet gedacht."

"Wat ook mooi is: ik ben peetvader geworden van de Edelgarde".

0
    0
    Overzicht Winkelmand
    Jouw mandje is leeg