Jan VII: 1997

Home | C.V. de On-Ganse | Afdelingen | Jan VII: 1997

Jan Kuijpers

"Kan dit wel" een Prins in Arnhem uit Heteren?"

Als laatste Prins vóór het 44-jarig jubileum van de On-Ganse is het geweldig te kunnen ervaren hoe JONG en LEVEND de vereniging eigenlijk is. Zeer vele hartelijke en enthousiaste mensen heb ik mogen ontmoeten. Het jaar 1997 is naar mijn mening een geweldig seizoen geweest, een absolute ZEVENKLAPPER. Ook een indrukwekkende afsluiting van 43 jaar On-Ganse-carnaval in Arnhem.
Zelf ben ik nog steeds ontzettend vereerd, dat Grootvorst Henk Broens mij in november opbelde met de vraag of ik Prins wilde worden. Mijn eerste reactie was: "Kan ik dat wel en, kan dit wel, een Prins in Arnhem uit Heteren?".

Na een weekend van overdenken en overleggen met Maud hebben we maandagavond om 20.11 uur gebeld en ja gezegd. Achteraf had ik direct ja kunnen zeggen, het was meer dan geweldig. Een pracht ervaring, zonder overdrijving vergelijkbaar met enkele mooie momenten in het leven zoals bijvoorbeeld huwelijk en geboorte van je kinderen.
Als Prins heb je mijns inziens best wel de nodige vrijheid. Zoals ik later heb begrepen was de begeleiding van mij tijdens de grote avonden een crime. Hiervan heb ik gelukkig niets kunnen merken, voor mij was het geweldig om in alle zaten op het podium te staan en daadwerkelijk mee te vieren met de vele feestvierders. De afsluiting op dinsdagavond was zeer emotioneel en kwam over als een kroon op het geweldige seizoen.

Ex-Prins Jan VII

0
    0
    Overzicht Winkelmand
    Jouw mandje is leeg