Jos I: 1995

Home | C.V. de On-Ganse | Afdelingen | Jos I: 1995

Jos Tervoort

"De enige manier om die maillot aan te trekken" was op mijn hoofd"

Voor deze speciale uitgave van het jaarboek wil ik graag wat schrijven.

Mijn Prinsenjaar was het jaar 1995: het 'Rijnhal-jaar'. Zoals u weet is de Rijnhal tamelijk groot in vergelijking met de grote zaal van Musis. Om te voorkomen, dat de Prins in dat grote geheel wegviel is de Prins dat jaar geselecteerd op grootte en omvang. In dat geval zat de Prinsenkeuzecommissie goed, het formaat en omvang had en heb ik mee.
Er kwamen echter wat problemen om de hoek kijken waar niemand aan gedacht had. Allereerst het maken van de foto's. Mijn pak, dat gemaakt is door de firma Doornink (ik hoop niet dat de stof per vierkante meter betaald moest worden), was nog niet klaar voor de statiefoto. Dat het niet klaar was, was niet de schuld van de firma Doornink, maar had te maken met de verschillende tijdstippen waarop alles plaatsvond.
De foto's moesten gemaakt worden. Een van mijn Prinsenbegeleiders, Harry de Haan, had verschillende pakken meegenomen. Het pak van Care] Derksen was het beste, nou ja, de minst slechte. Het kon niet dicht, maar met touw en lint en veiligheidsspelden is het toch een redelijke foto geworden. Als je de foto goed bekijkt, dan zie je de schoudervulling op een wat rare plaats zitten, het pak was wat krap.

Op de Prinsenkeuzeavond gebeurde het volgende. Deze was in Hotel Haarhuis. We hadden een hotelkamer en samen met Berna en Rob en aanhang gingen we ons omkleden. Het Prinsenpak zat perfect, een stukje maatwerk. Voor deze gelegenheid had de vereniging een echte maillot aangeschaft voor mij. De firma Doornink had verzekerd, dat het de grootste was. U begrijpt het al: veel te klein! Als kerel was ik toch al niet gewend om met een maillot te lopen, laat staan aan te trekken. Het kruis (van de maillot) zat ongeveer ter hoogte van mijn knieën, verder kon hij niet. De enige manier om die maillot aan te trekken, was op mijn hoofd.
Daar zat ik dan, een half uur voor de bekendmaking van de nieuwe Prins, met een maillot op mijn hoofd en verder tamelijk weinig aan. Gelukkig had ik zelf enkele maillots (panty's) gekocht en een ervan heb ik toen maar aangetrokken. Zo is mijn openingsavond begonnen. Sinds die avond heb ik een hekel aan alles wat panty of maillot is.

Verder heb ik een schitterend Prinsenjaar gehad samen met Berna en Rob.
Ex-Prins Jos 1.

0
    0
    Overzicht Winkelmand
    Jouw mandje is leeg