Peter II: 2000

Home | C.V. de On-Ganse | Afdelingen | Peter II: 2000

Peter Drent

een O-Gaaf - 3 x Alaaf

Zaterdag 22 januari 2000 werd Peter Drent geinstalleerd als Prins van de On-Ganse voor het carnavalsseizoen 2000 en voor een nadere kennismaking stelden wij hem de volgende vragen.

Wie is Prins Peter II?

"Ik ben in Ernem geboren op 7 januari 1957 (steenbok) nu dus reeds 43 jaren oud. Al meer dan 25 jaar fotografeer ik mensen die op een of andere manier in het nieuws staan en nu sta ik zelf in de schijnwerpers. Wel leuk hoor. Mijn carnavals drijfveer is om met een club van gezellige mensen elkaar tijdens de carnaval te ontmoeten en samen er iets moois van maken."

Zoals iedere Prins bij c.v. de On-Ganse heb je een Page en Adjudant. Wie zijn zij?

"Mijn Page Nienke (19) en Adjudant Roland (22) zijn een geweldig stel. Nienke is de dochter van ex Prins Marijn en Roland de zoon van ex Prins Geert. Dus ze weten wat carnaval vieren is."

Uit welke afdeling binnen de On-Ganse kom je en ben je al lang bij deze carnavalsvereniging?

"Ik zit nu 3 jaar bij de club van 3x11 en hebben altijd veel schik. Regelmatig komen we bij elkaar om optredens, optocht etc. voor te bereiden. Reeds 30 jaar vier ik carnaval bij de On-Ganse. Mijn drijfveer om Prins te zijn is dat ik het een hele eer vind de carnaval voorop te gaan bij zo'n geweldige club waar zoveel mensen actief in deelnemen. Als je ziet hoeveel vrijwilligers er bezig zijn om er een fantastisch seizoen van te maken. Grandioos. De buitenoptredens naar de bejaardentehuizen, Koonings Jagt, ouderenavond, kindermiddag dat noem ik: O GAAF 3X ALAAF."

Wie is de jonge prins waarmee je op deze foto staat?

"Dat is mijn zoon. Hij is 2 weken geleden gekozen tot Prins Peter I door CV de Tomaat van Thomas a Kempis college te Arnhem. Peter is 18 jaar oud en kreeg van mij op Prinsenkeuzeavond mijn Prinselijke onderscheiding. -een grote gans met kroontje en een kleine gans met een tomatenpetje."

De initiatiefnemers van deze website bedanken de Millennium Prins van de On-Ganse voor zijn medewerking.

0
    0
    Overzicht Winkelmand
    Jouw mandje is leeg