Willem II: 2001

Home | C.V. de On-Ganse | Afdelingen | Willem II: 2001

Willem Meijer

"Niks blief wie het is..."
Zaterdag 20 januari 2001 tijdens de Prinsenkeuzeavond in de feesttempel Musis Sacrum is Willem Meijer door Vorst Jos II geïnstalleerd als Prins van het Rijk der On-Ganse. Hiermede is het startsein van een bruisend carnavalsseizoen gegeven. Vanzelfsprekend op deze pagina een nadere kennismaking met onze nieuwe Prins Willem II en zijn Page Annemieke en Adjudant Jan Willem.

Een Prins om in te lijsten
De Prins stapt om 21.20 uur onder een vermomming uit de Gans en wordt naar het toneel begeleid. Op vernuftige wijze is een oude gouden schilderijlijst op de schouders van de Prins 'gemonteerd'. Zijn gezicht is afgedekt door een zwart fluwelen gordijn. Voor de zaal nog altijd de grote onbekende. Vorst Jos II voert de spanning op: "Onze nieuwe Prins is 51 jaar jong, is geen lid van onze vereniging, viert al 36 jaar carnaval bij de On-Ganse, altijd op een ludieke en herkenbare carnavaleske wijze, is bijna 40 jaar lid van de voetbalvereniging VDZ en heeft vele functies binnen zijn club vervuld. Hij heet geen Arno, geen Herman, geen Timo. Het is…, " Vorst Jos II zwijgt even en onthult het schilderij en vervolgt met luide stem: "het is Willem Meijer, Prins Willem II." Met een royale lach kijkt de nieuwe Prins de zaal in en neemt het gulle applaus dankbaar in ontvangst.

Proclamatie
Prins Willem II geeft in zijn proclamatie op ruimhartige wijze zijn afkomst prijs. Bovendien geeft hij nog eens fijntjes aan dat ondanks het thema ''Niks blief wie het is…'' de onveranderlijke en eeuwige tradities van het carnaval, alsmede de stijlvolle gebruiken van de On-Ganse blijven bestaan. In 2001 verdwijnt weliswaar de gulden, maar dit betekent nog niet dat met de komst van de Euro een ''Meijertje'' minder waard wordt.

Het Prinsentrio
Samen met Page Annemieke (27) en Adjudant Jan Willem (22) geeft Prins Willem II invulling aan zijn thema ''Niks blief wie het is…" De carnavaleske achtergrond van dit trio staat hier borg voor. Zowel Annemieke (Prinsegarde, Simsalabim) als Jan Willem (Privatobie) komen uit de On-Ganse gelederen. Twee enorm fervente feestvierders uit een oerdegelijk carnavalsnest. Annemieke heeft ''Pagebloed'' in haar aderen (haar moeder was page van Prins Henk II (Henk Broens) in het jaar 1967 en Jan Willem is de zoon van ex-Prins Jan IV (Jan Gijsbers) in het jaar 1970.

0
    0
    Overzicht Winkelmand
    Jouw mandje is leeg