Kindergarde

Home | C.V. de On-Ganse | Afdelingen | Kindergarde

In 1960 werd de eerste aanzet gegeven tot de oprichting van de Kindergarde. De dansen werden toen ingestudeerd door de heer Bauling. Zijn zoontje was de eerste majoor van het groepje. Na die tijd zijn er altijd instructeurs en instructrices geweest.
Zoals aan iedere groep van de On-Ganse zijn er ook aan de Kindergarde tradities verbonden. Drie maal per jaar mogen zij op een avond optreden in Musis Sacrum, wat dan lekker laat voor de jeugdige leden is. Zij treden op tijdens het Arnhems Vrijwilligersgala, de avond van de Prinsekeuze en de Grote Pronkzitting. Ook bij het publiek van de buitenoptredens vormen zij een geliefd onderdeel. Op carnavalszondag doen de kinderen mee aan de optocht op de wagen van de kindergarde.

Lid worden
Om lid te kunnen worden van de Kindergarde moet je minimaal 5 jaar zijn en je kunt lid blijven tot je 10 jaar bent. Jongens en meisjes kunnen bij de Kindergarde. Ieder jaar doet er een jongetje mee aan de Gardedans, als commandantje. Dat gaat bij toerbeurt; dat geldt ook voor het dansmarieke bij de meisjes.  We oefenen op dinsdag om 18:15 uur.

Lid zijn van de Kindergarde houdt in een lidmaatschap van C.V. de On-Ganse. Naast de vaste contributie voor kinderen vragen we een kleine bijdrage voor de kindergarde zelf waar we o.a. kleding van de tweede dans, optocht, attributen, kleine attenties en limonade van betalen.

0
    0
    Overzicht Winkelmand
    Jouw mandje is leegTerug naar tickets