Kindergarde

Home | C.V. de On-Ganse | Afdelingen | Kindergarde

De Kindergarde is een dansgroep binnen de On-Ganse voor jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot 10 jaar.  

Activiteiten  
De jongens en meisjes treden op tijdens de seizoensopening op 11 november, de vrijwilligersavond Arnhem Bedankt, de Prinsenkeuze avond en de Pronkzitting. De bewoners van verzorgingshuizen en ’s Koonings jaght worden altijd erg blij als de Kindergarde met de Prins mee komt naar de buitenzittingen. Op Carnavalszaterdag staan ze op het programma tijdens de kindermiddag, waarna ze hun eigen carnavalsfeest vieren. Op Carnavalszondag lopen ze, met een eigen wagen, mee met de Ernemse Optog. Op Carnavalsdinsdag, tijdens de Boerenmiddag, gaan ze gekleed als boerenmeisjes en –jonkers en spelen ze oud-Hollandse spelletjes.  

De kindergardedans is een traditiedans?en staat onder muzikale begeleiding van de Hofkapel. De groep voert ook een showdans op. Ieder jaar kiest de groep een jongen als Commandant en een meisje als Dansmarieke 

Waar en Wanneer  
De Kindergarde oefent vanaf september tot en aan de prinsenkeuze in januari op dinsdag van 18:15 uur tot 19:00 uur in onze eigen Ganseburg. Na de Prinsenkeuze beginnen de buitenzittingen en treden ze daar op In de zomer komen we vaak nog een keer bij elkaar om iets leuks te doen. 

Lid worden 
Als je lid wilt worden van de Kindergarde, dien je eerst lid te worden van C.V. de On-Ganse. Naast de vaste contributie voor kinderen?vragen we een bijdrage voor de kindergarde zelf waar we o.a. kleding van de tweede dans, de optocht, attributen, kleine attenties en limonade van betalen. 

N.B. In overleg kunnen ook kinderen vanaf 4 jaar mee doen. Dit is dan wel een uitzondering.? 

0
    0
    Overzicht Winkelmand
    Jouw mandje is leeg