Prinsegarde

Home | C.V. de On-Ganse | Afdelingen | Prinsegarde

De Prinsegarde is een enthousiaste dansgroep voor meiden van 16 tot 22 jaar oud. Zij maken deel uit van de hofhouding van Zijne Door en Doorluchtige Hoogheid de Prins van het Rijk der On-Ganse. In de aanloop naar Carnaval studeren de meiden elk jaar twee dansen in. De traditionele gardedans en een showdans die kan variëren van moderne dans tot latin.

Activiteiten
De Prinsegarde danst bij officiele evenementen. Meestal direct bij de opening van het seizoen, zo op of rond de 11e van de 11e. Daarnaast ook tijdens de Prinsenkeuze avond, de Grote Pronkzitting en op carnavalszaterdag, -maandag en –dinsdag. De Prinsegarde vergezelt de Prins tevens naar de buitenzittingen, het sociale carnaval van de On-Ganse bij de verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen in Arnhem.

Om te zorgen dat ze ook buiten het carnaval om een gezellige en hechte groep blijven, organiseren de meiden regelmatig leuke activiteiten tijdens de rest van het jaar.

Waar en Wanneer
De Prinsegarde oefent van september tot aan de Prinsenkeuze in januari op maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur in onze eigen Ganseburg. Na de Prinsenkeuze beginnen de buitenzittingen en treden ze daar op.

 

Lid worden

Als je je bij de Prinsegarde wilt aansluiten, moet je eerst lid worden van C.V. de On-Ganse. Naast de vaste contributie geldt een bijdrage voor de Prinsegarde zelf. Hiervan betaalt de groep o.a. de kleding, een keer met zijn allen uit eten tijdens carnaval en een jaarlijks Prinsegarde uitje.

0
    0
    Overzicht Winkelmand
    Jouw mandje is leeg