De Senaat

Home | C.V. de On-Ganse | Afdelingen | De Senaat

De Senaat 
De Illustere Senaat doet met hart en ziel mee aan het vieren van carnaval. Zij ondersteunt de vereniging en geeft waar nodig een financiële bijdrage aan de vereniging. 

Onderdeel van de ondersteuning is het zorgen voor maatschappelijk draagvlak voor carnaval. Dit doen zij door, naast het intern werven van nieuwe leden, ook nieuwe leden aan te trekken uit diverse maatschappelijk relevante groepen buiten de vereniging. 
 
De onderlinge band van de Senatoren (vanaf 35 jaar) en hun partners is sterk. Gezelligheid en kameraadschap staan voorop. Buiten het carnaval om, is er elke maand een borrel bij een van de senatoren thuis en een midzomeractiviteit. Aan het einde van het jaar een senaatsdiner, waar de senatoren en hun partners zich uitleven in allerlei optredens.  

Ondanks dat een enkele Senator de jeugd al lang ontgroeid is en deze Illustere club zelf met 66 jaar de pensioengerechtigde leeftijd nadert, is het een springlevende groep die jong van hart is en die veel oog voor de toekomst heeft. Daarbij staan samenwerking met andere groepen binnen de vereniging en ondersteuning van de jongerengroepen van de On-Ganse voorop.  

Een stukje historie 
Toen in 1953 met name de jongeren enthousiast startten met de On-Ganse, zijn een paar jaar later, in 1957, de ouderen (veelal ouders) die ook van het carnaval hielden gestart met de Senaat. Dit om mee te kunnen vieren, maar ook om de jongeren van de On-Ganse, organisatorisch en financieel te ondersteunen.  

De Senatoren ondernamen daarbij diverse initiatieven, zoals de oprichting van de Club van 3x11, het Herenballet en ook het starten van het jongerencarnaval en het Jaarboek. Alhoewel er veel veranderd is, zijn die basisprincipes gebleven. 

0
    0
    Overzicht Winkelmand
    Jouw mandje is leeg