SimSaLaBim

Home | C.V. de On-Ganse | Afdelingen | SimSaLaBim

De Sim, zoals het in het dagelijks gebruik wordt afgekort, heeft haar eerste optreden gedaan op 11de van de 11de in 1964. De groep bestond toen uit de prinsendragers van die tijd. Het was een Sirtaki dans waarbij de jongens zwarte broeken, witte blouses, rode sjerp (van het decor) en de vestjes van de mannen van de hofkapel aan hadden. Omdat de jongens nog niet zo soepel waren moesten zij de gehele winter op zondagmorgen op balletles. Toen zij de fijne kneepjes van het vak hadden geleerd kwamen de dames erbij. Dit waren de dames van de grote Prinsegarde. In deze tijd heeft Kris van der Velden de choreografie gedaan voor de dansen van de Sim Sala Bim. In de periode daarna hebben Silvia Heijmen, Adriaan Lutijn, Marita Bathoren en Ruth Rozendaal dit voor zowel de Sim als de Prinsegarde verzorgd.

In de loop van de tijd is de samenstelling van de groep natuurlijk veel veranderd. Nieuwe leden die komen, de doorstroming van en naar andere groepen en leden die gaan. Ook het aantal dames en heren is in de loop van de tijd erg variabel geweest. Er is jarenlang gedanst met alleen maar dames, maar sinds kort is het zo dat er bij de Sim weer net zoveel heren mee dansen als dames!

Alom bekend is dat de Sim een goede leverancier is voor Pages. Het is bijna ieder jaar weer één van de dames die de vereniging mag vertegenwoordigen naast de Prins. Er moet dan weer geïmproviseerd worden. Maar daar zij ze inmiddels wel aan gewend.

De Sim zal in ieder geval nog jaren haar steentje bijdragen aan het programma van de On-Ganse en hier veel plezier aan beleven. Zonder balletlessen, maar toch altijd met een feestje op het podium als eindresultaat!