Arnhem Bedankt

Home | Arnhem Bedankt

Arnhem Bedankt 2023


Op zaterdag 9 december is het zover: Arnhem Bedankt. DE jaarlijkse gratis feestavond voor de Arnhemse vrijwilligers. Tijdens deze avond zal burgemeester Ahmed Marcouch de Arnhemse Stadsprijzen voor Vrijwilligerswerk uitreiken. Hiermee gaan wij de vrijwilligers weer in het zonnetje zetten in Musis!

Dit jaar heeft Arnhem Bedankt een programma dat uit twee delen bestaat: een deel in de Muzenzaal en een vrij deel in alle zalen van het oude gedeelte van Musis.

In het voorlopige programma kunt u onder meer het volgende verwachten:

Muzenzaal

Optreden van jongensdansgroep Boys Action samen met de Arnhem Band

Opreden van de Kindergarde van de On-Ganse

De uitreiking van de stadsprijzen voor Vrijwilligerswerk door burgemeester Ahmed Marcouch

De Nijmeegse verhalenverteller en comedian Samir Fighil

Studio 26

Een spetterend optreden van de Sucura Music Brassband

 

Vrij deel in het oude gedeelte van Musis

Silent disco

Karaokebar

DJ Nick

De Stille Fanfare

Bigband Move

Verschillende andere activiteiten

Alle activiteiten zijn gratis, evenals alle consumpties (m.u.v. alcoholische dranken).

Gratis kaarten zijn te verkrijgen via de instelling waar u vrijwilligerswerk doet. Doet u op een andere wijze vrijwilligerswerk, bestel dan de kaarten via bezoekers@arnhembedankt.nl

1. Wat is Arnhem Bedankt?

Arnhem Bedankt is een avond waarop mensen die veel waardevol werk voor de Arnhemse samenleving verzetten in het zonnetje gezet worden. Zij krijgen een echte Vipbehandeling, worden met alle egards ontvangen en hebben die avond keuze uit een programma dat vele mogelijkheden voor zowel jong als oud biedt in de vele zalen van Musis. Als hoogtepunt van deze avond zal de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk worden uitgereikt door de burgemeester of diens vervanger.

2. Hoe is Arnhem Bedankt ontstaan?

Carnavalsvereniging de On-Ganse is een vereniging die veel ervaring heeft met het organiseren van grootschalige evenementen. Eén van de uitgangspunten van de On-Ganse is al jarenlang: “Anderen plezier brengen en daaraan zelf plezier beleven”. Al sinds de vijftiger jaren wordt veel gedaan voor mensen in bejaarden- en verzorgingshuizen en in instellingen als ’s Koonings Jaght voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten. De vrijwillige inzet van veel mensen daar was mede aanleiding voor de organisatie van Arnhem Bedankt.

3. Wie zijn de partners?

Een grote partner is de Gemeente Arnhem, die financiële ondersteuning biedt, maar ook daadwerkelijk betrokken is tijdens Arnhem Bedankt met de aanwezigheid van diverse leden van het College van Burgemeester en Wethouders en gemeenteraads- en commissieleden. Daarnaast is er samenwerking met Stichting Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk Arnhem en Stichting Rijnstad. En tot slot zijn er ook tal van partners (bedrijven, instellingen en charitatieve stichtingen) die een bijdrage leveren om de organisatie financieel of in natura leveren om de organisatie financieel rond te krijgen.

4. Wat is het thema van Arnhem Bedankt dit jaar?

Het thema van Arnhem Bedankt 2023 luidt: “Arnhem Bedankt haar vrijwilligers. Samen maken we het mooier!”
De Arnhemse Stadsprijs voor vrijwilligerswerk is bedoeld als blijk van waardering voor de onmisbare inzet va alle vrijwilligers in de stad!
De Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk kent drie categorieën waarvoor elk jaar vrijwilligers kunnen worden genomineerd:

  • Een individuele prijs voor een vrijwilliger
  • Een groepsprijs voor een vereniging of initiatief
  • Jonge helden tot 23 jaar

Nomineren van vrijwilligers voor de Stadsprijs kan tot 1 november via www.arnhemsestadsprijs.nl.

5. Voor wie is het nog meer?

Het is geen enkel bezwaar om, als bindende factor, enkele professionals van organisaties die gebruikmaken van vrijwilligers aanwezig te laten zijn op deze avond. Het is voor veel vrijwilligers juist prettig als er een bekend gezicht van de instelling of organisatie aanwezig is.

6. Wie staan er achter Arnhem Bedankt?

Arnhem Bedankt wordt georganiseerd door de werkgroep Arnhem Bedankt van CV De On-Ganse. Deze enthousiaste club bestaat uit twaalf enthousiaste mensen: Jan-Willem Walravens (voorzitter), Danique Wenno (secretariaat), Chris van der Burg (bezoekerscoördinator) Arno Klijntjes, Michiel van der Steen, Imy Veldhuizen, Bram Seesink, Joris Middelbeek, Lynn van Eerten, Iris Klijntjes, Frank Stuiver en Henk Willemsen.

Onze Partners

0
    0
    Overzicht Winkelmand
    Jouw mandje is leeg