Arnhems Vrijwilligersgala

Home | Gala | Arnhems Vrijwilligersgala

ARNHEMS VRIJWILLIGERSGALA 2017

Dit jaar organiseert carnavalsvereniging de On-Ganse alweer het 11e Arnhems Vrijwilligers Gala. Het feest dat de Arnhemse vrijwilligers in het zonnetje plaatst. Deze bijzondere 11e editie van het Arnhems Vrijwilligers Gala zal dit jaar als vanouds plaatsvinden in Musis Sacrum. Op 18 november ontvangen wij de Arnhemse Vrijwilligers graag in de nieuwe grote zaal van Musis. Bij een nieuwe zaal hoort een nieuwe programmering waar op dit moment hard aan wordt gewerkt.

Ontstaan ARNHEMS VRIJWILLIGERS GALA

Het gala is in 2007 in het leven geroepen om iets terug te doen voor alle Arnhemse vrijwilligers. Mensen die zich onvoorwaardelijk inzetten voor anderen, bijvoorbeeld op het gebied van zorg, de wijken of sport. Voor de vrijwilligers bleek het een succes. Inmiddels 10 edities verder hebben meer dan 22.000 vrijwilligers genoten van een heerlijke avond.

VIPS AANMELDEN

Elk jaar wordt er een doelgroep geselecteerd die dat jaar extra in het zonnetje wordt gezet. In de afgelopen edities hebben diverse doelgroepen centraal gestaan op het gala. Zo waren dat de vrijwilligers uit de intramurale zorg, de scholen, de sport, de wijken en cultuur & evenementen. Het komend gala staat in het teken van de sport. Dit jaar staan dan ook de vele vrijwilligers centraal die actief zijn in de Arnhemse sporten. Net als afgelopen jaren zijn de vrijwilligers uit de doelgroepen van vorige jaren ook welkom op het Gala. Aanmelden kan via deze site of door een mail te sturen naar bezoekers@arnhemsvrijwilligersgala.nl

De Arnhemse stadsprijs voor de vrijwilliger

2011 was het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. Een mooie gelegenheid om tijdens het gala dat jaar voor het eerst de 'IKRA award' uit te reiken. Iedereen kon een persoon, initiatief of organisatie nomineren. Na een eerste selectie, door een onafhankelijke jury, werden 3 aanmeldingen genomineerd. De bekendmaking van de winnaar vond op grootse wijze plaats tijdens de gala-avonden.

In 2016 hebben de gemeente Arnhem, de Arnhemse vrijwilligerscentrale en de On Ganse de handen ineen geslagen om een breed gedragen prijs voor de Arnhemse vrijwilliger neer te zetten, De Arnhemse Stadsprijs voor de vrijwilliger. Hierbij ontvangen de genomineerden in 3 categorieën de IKRA Award deze worden uitgereikt op het gala. De uiteindelijk Stadsprijzen worden op 1 december uitgereikt door de Burgemeester Ahmed Marchouch.

HET PROGRAMMA

Het organiseren van een heerlijk feest is aan ons toevertrouwd. Hier ligt immers onze sterkte, want dat doen we met onze carnavalsvereniging al sinds 1953. Voor het gala zetten we al onze creativiteit en ervaring in om van het Stadstheater een ware feestlocatie te maken en is er voor iedereen wat leuks te beleven. Een mooi programma rond de uitreiking van de IKRA award in de grote zaal is een van de belangrijke pijlers. De rest van het programma volgt snel op onze website.

SPONSORS

Eén vrijwilligersgala voor en door vrijwilligers kan niet georganiseerd worden zonder financiële bijdragen. De afgelopen jaren heeft een groot aantal sponsors ervoor gezorgd dat we ondertussen aan het 11e Arnhems Vrijwilligersgala toe zijn. We zijn enorm trots dat wij dit samen met onze sponsors hebben bereikt en we zijn hen hier dan ook zeer dankbaar voor. Dit jaar hebben de eerste sponsors zich alweer enthousiast aangemeld want het gaat immers om een erg goed doel. Om ook in 2017 weer de vrijwilligers in het zonnetje te zetten zijn alle bijdragen welkom. Voor meer informatie en mogelijkheden voor sponsoring kun je contact opnemen met Bernd Huibers (post@arnhemsvrijwilligersgala.nl)

Onze Logo Sponsors

ARNHEMS VRIJWILLIGERSGALA; 'EEN DROOM DIE IS UITGEKOMEN'

Ons verenigingslid Heidi Leenaarts had een grote wens, wellicht zelfs een droom: Laat de On-Ganse een groot feest organiseren voor alle Arnhemse vrijwilligers! Tijdens onze carnavalsavonden in de verzorgingshuizen komen wij veel vrijwilligers tegen. Maar er zijn er meer die zich op wat voor een wijze dan ook belangeloos inzetten voor de samenleving. Op de wens van Heidi, is binnen de On-Ganse en ook daar buiten zeer enthousiast gereageerd. Met de hulp van velen, waaronder de gemeente Arnhem en geweldige sponsoren, is het gelukt om deze droom uit te laten komen. Het Arnhems Vrijwilligersgala is momenteel een vast initiatief wat jaarlijks meer dan 2500 enthousiaste bezoekers telt.

Prominenten
Door de jaren heeft ook een groot aantal prominenten een bijdrage geleverd aan het gala. Margriet Blijenberg, Theo Bos, Dennis van der Geest, Emile Hartkamp, Trinko Keen, Henk Kok, Pauline Krikke, Eberhard van der Laan, Medy van der Laan en Erica Terpstra zijn een greep uit de velen die het gala een warm hart toedragen.

Initiatieven
In het kader van het gala zijn ook diverse andere initiatieven ontstaan of gecombineerd zoals de uitreiking van de Spekcheque, de Wijkbanieren en het Jubileum van de Arnhemse Uitdaging. Een bijzondere initiatief is in 2011 in het leven geroepen en dat is de IKRA award.

Ambassadeurs
Het Arnhems Vrijwilligersgala heeft een aantal ambassadeurs afkomstig uit de Arnhemse politiek en het bedrijfsleven. Zij kenmerken zich door hun betrokkenheid bij de totstandkoming van het gala. Zij leveren een bijdrage door mee te denken en vrijblijvend advies te geven.

Mevrouw M. A-Kum  Gemeenteraadslid Arnhem
De heer M. Alberts voormalig Gemeenteraadslid Arnhem
De heer P.G. Balkenende
De heer C. van den Bos  voormalig directeur Vrijwilligerscentrale Arnhem
De heer L.A. Broer  voormalig Gemeenteraadslid Arnhem
Mevrouw W.P. van Burgsteden Wethouder Gemeente Arnhem
De heer L. Combée  Gemeenteraadslid Arnhem
De heer B. van Eeten  Voormalig wethouder Gemeente Arnhem
De heer G.E. Elfrink  Wethouder Gemeente Arnhem
De heer J. Elfrink  Gemeenteraadslid Arnhem
Mevrouw M.J. van Gastel voormalig Wethouder Gemeente Arnhem
De heer F. Gazendam  TSN Directeur
De heer L. van Geffen  Gemeenteraadslid Arnhem
De heer A.J.B. Geurtz  voormalig Gemeenteraadslid Arnhem
De heer T. de Groot  Gemeenteraadslid Arnhem
Mevrouw Y. van Hamersveld  Gemeenteraadslid Arnhem
De heer U. Kelderman  Gemeenteraadslid Arnhem
Mevrouw L.R. Manders  Gemeenteraadslid Arnhem
De heer H. Ramauter
De heer A.T. Smit voormalig Gemeenteraadslid Arnhem
De heer P.I.J. Verhaere voormalig Gemeenteraadslid Arnhem
De heer J. de Wit voormalig Gemeenteraadslid Arnhem
De heer R.C.M. van der Zee  Gemeenteraadslid Arnhem