De On-Ganse gaat overstag en steunt Miguel Pro en De Geuzen

Home | Nieuws | De On-Ganse gaat overstag en steunt Miguel Pro en De Geuzen

Carnavalsvereniging de On-Ganse steunt jaarlijks, samen met hun Club van Honderd Ganse, een Arnhems goed doel door een financiële bijdrage te schenken. Nadat afgelopen jaar Het Werfpaviljoen de Stadblokkenwerf op een mooie bijdrage kon rekenen, is dit jaar gekozen voor twee Arnhemse Goede Doelen die vandaag bekend gemaakt zijn.

Miguel Pro Waterscouting & De Geuzen
Miguel Pro Waterscouting bestaat dit jaar 90 jaar, een mooie mijlpaal voor deze Arnhemse club. Naast Miguel Pro kent Arnhem een tweede club van waterscouts, waar de On-Ganse een warme band mee heeft. Jaarlijks ondersteunen De Geuzen ons bij de opbouw van het carnaval. Beide clubs kunnen een extra financiële bijdrage goed gebruiken.

Miguel Pro heeft aangegeven van de bijdrage een motor schouw op te knappen om hiermee les te geven aan de oudere kinderen, zodat zij gecertificeerd met een motorboot het water op kunnen. De Geuzen zijn bezig met nieuwbouw van het Clubgebouw “De Haven” aan de Klingelbeekseweg waarvoor een extra bijdrage van harte welkom is.

Relatie-event
Het relatie-event werd dit jaar georganiseerd rondom het clubhuis van de Miguel Pro. De ceremoniemeester van de middag, Jos Tervoort, kwam samen met de waterscouts aan via het water. Naast de schenkingen werd ook bekend gemaakt dat het voormalige Arnhemse Vrijwilligersgala een naamsverandering heeft gekregen en vanaf nu Arnhem Bedankt heet. Arnhem bedankt vindt plaats op zaterdagavond 17 november in Musis en is nog steeds het moment waarop Arnhemse vrijwilligers in het zonnetje gezet worden. De vrijwilligers van Miguel Pro en De Geuzen ontvingen hiervoor de eerste uitnodigingen.