Maarten Tjallingii nieuwe Ridder in de Orde van Zachte G

Home | Persberichten | Maarten Tjallingii nieuwe Ridder in de Orde van Zachte G

Tijdens de Grote Pronkzitting van de carnavalsvereniging de On-Ganse op vrijdagavond 24 februari aanstaande zal Maarten Tjallingii onderscheiden worden als 55e Ridder in de Orde van de Zachte G.

De keuze als ridder is op Tjallingii gevallen door de sportieve staat van dienst van deze Arnhemmer. Met ere plaatsen in diverse wedstrijden zoals Parijs Roubaix en de Ronde van België en uiteraard zijn ritzege op de postbank in de Giro van afgelopen jaar is hij een voorbeeld voor de jeugd. Deze voorbeeldfunctie en de beëindiging van zijn wielercarrière maakt Maarten terecht de 55e ridder!

Binnen de On-Ganse is de Orde van de Zachte G de hoogst mogelijke onderscheiding en wordt maar eens per jaar uitgereikt aan iemand die zich cultureel of maatschappelijk heeft ingezet voor Arnhem. Voorgangers van Maarten Tjallingii zijn onder andere Marga Klompé, Jan Terlouw, Anton en Alex van Hooff, Pauline Krikke en vorig jaar Berry Kessels.

Naast de uitreiking van deze Orde, staat het programma van deze avond bol van optredens. Tijdens de after party staat de band 5 Decades Down garant voor 5 decenia pop en rock verpakt in een wervelende show. Kaarten zijn te bestellen op de site http://www.onganse.nl/tickets.html.