Stefan Rebergen ontvangt hoogst mogelijke onderscheiding

Home | Persberichten | Stefan Rebergen ontvangt hoogst mogelijke onderscheiding

Op zaterdagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie van cv de On-Ganse is bekend gemaakt dat Stefan Rebergen tijdens de Grote Pronkzitting van de carnavalsvereniging op vrijdag 1 maart wordt onderscheiden als 57e Ridder in Orde van de Zachte G.

De Orde van de Zachte G is de hoogste onderscheiding binnen carnavalsvereniging de On-Ganse. Deze bijzondere onderscheiding wordt slechts eenmaal per jaar uitgereikt aan een persoon die culturele of maatschappelijke verdiensten heeft verworven in het taalgebied van de Zachte G. De orde wordt al sinds 1961 uitgereikt en namen als Marga Klompé, Jan Terlouw, Anton en Alex van Hooff, Karel Aalbers, Angelique Krüger en vorig jaar Robbert Wittenberg zijn een greep uit de trotste voorgangers van de nieuwe ridder.

Stefan Rebergen is geboren en getogen in Arnhem en begon zijn carrière als horecamedewerker bij Burgers Zoo. Daarna heeft hij voor zijn werk door heel Nederland gewoond, maar gelukkig voor Arnhem is hij weer terug op het oude honk. Als directeur van Luxor Live heeft Stefan de On-Ganse de afgelopen jaren op zeer prettige en professionele wijze onderdak geboden. Dankzij Stefan was de Arnhemse carnavalsvereniging in staat het carnaval in Arnhem te blijven aanbieden toen Musis afviel als locatie. Alleen dit al maakt hem een meer dan terechte Ridder in de Orde van de Zachte G.

Daarnaast zorgt Stefan Rebergen ook voor verbinding binnen cultureel Arnhem door samenwerkingen aan te gaan met andere cultuuraanbieders. Hij streeft er met Luxor Live naar een zo breed mogelijk Arnhems publiek aan te spreken en elke maand voor iedere Arnhemmer iets te organiseren dat hen aanspreekt.

Kortom, een Arnhemmer die heel actief is op het grensvlak van cultuur en verbinden en verwerkt een terechte plaats in het rijtje van illustere voorgangers.

Wilt u erbij zijn wanneer Stefan Rebergen de Orde ontvangt? U bent van harte welkom. Kaarten voor de Grote Pronkzitting zijn te bestellen op deze site