Winnaars Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk 2018

Home | Persberichten | Winnaars Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk 2018

Vanavond had loco-burgemeester Roeland van der Zee, op de eerste avond dat de On-Ganse terug was in hun Musis, de eer de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk uit te reiken.

Individuele winnaar

In beide categorieën waren drie mooie genomineerden. In de categorie individueel waren Jonathan Simonis, Rinus Roelofsen, en Rick Jansen. Jonathan was genomineerd vanwege haar inzet voor de verbinding tussen oude en nieuwe Arnhemmers in Elden. Rinus Roelofsen geeft aan niet thuis te kunnen zitten en is vrijwilliger bij onder meer de Arnhem Band, de Roparun en de Walburgiskerk. Rick Jansen was de derde kanshebber omdat hij zich tomeloos inzet om de leefbaarheid in Klarendal én het sociale welzijn van de wijkbewoners te vergroten. Uiteindelijk is Rick Jansen, die al zijn vrijwilligerswerk samen met zijn vrouw doet, door de jury verkozen tot de individuele winnaar van de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk 2018. Naast een kunstwerk ontving hij ook een geldbedrag van 500 euro dat hij volgens Roeland van der Zee met zijn vrouw moest delen.

Arnhem Bedankt 2018

Groepsprijs

In de categorie groepen waren de genomineerden de vrijwilligers Stadsblokkenwerf Arnhem, vrijwilligers COC Arnhem en coördinatoren en vrijwilligers Taalmaatjesproject. De nominatie van de Stadsblokkenwerf is vanwege de vele activiteiten die zijn ontplooid met betrekking tot de ontwikkeling en in stand houding van de stadswerf. Het COC verdiend een plaats in dit mooie rijtje omdat zij door verschillende initiatieven streven naar een diverse en inclusieve samenleving die werk maakt van gelijkheid en emancipatie. Tot slot heeft het Taalmaatjesproject de nominatie te danken aan hun algehele inzet voor het project. Uit de gouden enveloppe trok de loco-burgmeester de winnaar: de vrijwilligers van de Stadsblokkenwerf. De grote groep vrijwilligers is in 2015 begonnen en houdt de stadsblokkenwerf met hun technische ondersteuning draaiende. Zij ontvingen voor deze inspanningen een cheque van 1000 euro.

De jury onder leiding van voorzitter Henk Berg (directeur OSGMetrium) bestond dit jaar uit Petra van Stijn (directeur VeBe van Steijn), Arno de Berg (Gemeente Arnhem), Christel Krebber (Volkshuisvesting), Chris van der Burg (Arnhem Bedankt).

Het dak er af

Na afloop van het officiële deel van de avond was er voor iedereen gelegenheid de winnaars te feliciteren. Op het podium was daar geen gelegenheid meer voor, want dat werd na de prijsuitreiking overgenomen door Lain Barbier. Onder leiding van onder andere DJ Nick, Move en de On-Ganse Hofkapel bleef het lang onrustig op het feest waar ARNHEM haar vrijwilligers BEDANKT!